S podjetjem Aboca smo sklenili dogovor za ekskluzivno distribucijo izdelkov na slovenskem in hrvaškem trgu. Prvi izdelki so že na voljo v lekarnah, več jih bo sledilo v prihodnjih mesecih. Gre za kakovostne naravne izdelke za ohranjanje zdravja in dobrega počutja, ki so opredeljeni kot medicinski pripomočki. Aboca je vodilni ponudnik naravnih izdelkov za dihala, prebavila in presnovo. Z naborom vseh svojih izdelkov pokrivajo 65 zdravstvenih potreb.

Izdelke, ki so 100-odstotno naravnega izvora, razvijajo od leta 1978. Podjetje ima več kot 1.500 zaposlenih, med katerimi je več kot sto raziskovalcev, ki pri svojem delu tesno sodelujejo z univerzami in raziskovalnimi ustanovami. Oddelek za raziskave in razvoj je pridobil 32 nacionalnih in mednarodnih patentov, ki so plod inovacij in utirajo pot pri uporabi naravnih molekularnih kompleksov v farmaciji.

Na več kot 1.400 hektarih zemlje v Toskani in Umbriji pridelujejo več kot 80 vrst zdravilnih rastlin po metodi ekološkega kmetovanja. Sami poskrbijo vse od proizvodnje semen do sušenja pridelanih rastlin, kar jim omogoča popoln nadzor nad kakovostjo pridelkov. Podjetje velja za pionirja v sistemu kmetovanja, ki temelji na spoštovanju naravnih virov, okolja in biotske raznovrstnosti. Procesi predelave in proizvodnje ne vključujejo uporabe kemičnih snovi.